materiaalcoaching

Materiaalwerk –
Het onzichtbare zichtbaar maken

We maken het onzichtbare zichtbaar door middel van een materiaalopstelling. Daarvoor gebruik je allerhande materiaaltjes die ter beschikking gesteld worden. Dat kunnen houten poppetjes, stenen, kraaltjes, ringen, enz zijn, maar bij uitbreiding kan werkelijk alles gebruikt worden, tot de kamerplanten en het meubilair toe.

Deze materialen worden symbool gemaakt voor onszelf en maken inzichtelijk wat er in ons leeft. Dat kan gaan over een drempel, gevoelens, emoties, situaties, relaties, wensen, verlangens, een vol hoofd, een gebeurtenis en meer. Kortom, je innerlijke belevingswereld wordt visueel gemaakt.

Verandering van perspectief, biedt perspectief .

materiaalwerk

Rusthuis

Door naar buiten te brengen wat vanbinnen leeft en dit visueel te maken, krijgen we letterlijk een nieuwe kijk. Uit het hoofd, in het voelen.
Je hoeft er dan niet per sé (alleen maar) over te praten, je maakt het ook tastbaar en zichtbaar.

Daardoor creëer je een nieuw perspectief.
En verandering van perspectief, biedt perspectief…

Wat is het niét: het is géén creatieve sessie waarbij je je handen gaat gebruiken om te werken met klei, verf, potloden en andere creatieve materialen.

Elke sessie wordt voorafgegaan door een ont-moetingsgesprekje.
Vervolgens ga je zelf aan de slag met de materialen en zet je je eigen materiaalopstelling neer.


Dit is geen quick-fix, wél een uitnodiging om uit het hoofd te komen, in het voelen. Een proces van bewustwording op gang te brengen, vanuit je eigen-wijsheid.

Als IEB (individueel emotioneel begeleider) begeleid ik je graag in dit proces.

De duur van een sessie is variabel ( 1 uur, 2 uur … ) afhankelijk van het proces dat zich ontvouwt.

Kostprijs:
90 min – 75 EUR
120 min – 110 EUR

rusthuis visuheel Vuurtoren
rusthuis visuheel materiaalcoaching
rusthuis visuheel materiaalcoaching
Over hoogsensitiviteit, hooggevoelig en strong willed .
Rusthuis Visuheel

over Hoogsensitiviteit

Villa Wijs coach
rusthuis visuheel Cactusmannetje
prikkelstorm coach
prikkelstorm coach

Er is de laatste tijd al heel wat bij elkaar geschreven over hoogsensitiviteit. Toch blijft het vaak voor velen nog een zoektocht: “wat werkt voor mij? Wat niet?” Het lijkt misschien wel alsof je stukjes van jezelf terug bijeen moet puzzelen. En waar begin je dan? Er bestaat géén quick-fix, en elk mens is anders.

“ik ben een orchidee en dat is dik oké”

Zelf maak ik graag gebruik van de VillaWijsmethode. Ik ben zelfs de eerste (en tot hiertoe de enige) VillaWijscoach in België!

VillaWijs is een visualisatiemethode. Het staat voor thuiskomen in jezelf. Hierbij vergelijken we ons lichaam met een huis. We zetten het visualiseren in om een huis (je binnenste) te creëren waarin je jezelf zo fijn mogelijk voelt. Tijdens de visualisatie ga je met je aandacht naar binnen en maak je contact met je onderbewustzijn. Door je lichaam als een huis te zien, is het mogelijk een rondleiding te maken en te ontdekken wat jouw onderbewustzijn je te vertellen heeft. Bij visualiseren zet je een gedachte om naar beeld. Het is een krachtig middel om te realiseren wat je voor ogen hebt. Zo kun je visualisatie gebruiken om bepaalde doelen te bereiken. Je kunt hierbij beelden oproepen van hoe jij zou willen dat het er uit zou zien. Zie dingen zoals je ze graag zou zien en niet zoals ze zijn.

Vaak roepen we keer op keer de beelden op uit ons verleden. Draai je steeds weer dat filmpje af in je hoofd van eerdere mislukkingen, of nare en verdrietige gebeurtenissen.

Villa Wijs coach

Door creatief te visualiseren is het mogelijk het beeld wat je hebt om te zetten in iets positiefs. Je herschrijft als het ware de gebeurtenis en maakt er een nieuw beeld bij. De Villa Wijs methode wordt op een eenvoudige en allesbehalve zweverige manier aangeleerd en gebruikt om onbalans te signaleren en te herstellen. Je leert je eigen energielichaam beter begrijpen waardoor je gevoeligheid om kunt zetten naar kracht. Het helpt je om de verbinding met jezelf aan te gaan en laat je thuiskomen in jezelf, waardoor je jouw binnenste weer echt kunt voelen. Van daaruit kun je ook gaan voelen, of wat je voelt van jou is of van de ander en ontdek je jouw eigen verlangens. Bewustwording speelt hierin dan ook een belangrijke rol. Wanneer je durft te voelen en te verbinden met jezelf, wordt het gemakkelijker om bij jezelf te blijven. Hierdoor sta je steviger in het leven waardoor je prikkels gemakkelijker buiten je deur kunt houden en trouw kunt blijven aan jezelf.

Mocht je graag meer lezen over deze geweldige methodiek: www.villawijs.nl

En voor het visueel maken van de verschillende soorten prikkels, gebruik ik de Prikkelstorm Coachmethode (www.pirkkelstorm.nl)

Zowel volwassenen als kinderen zijn welkom.

Een kindsessie duurt 60min. (minimum leeftijd kind = 9 jaar)

Kostprijs: EUR 65
Een sessie voor volwassenen duurt ongeveer 90 min. Kostprijs: EUR 75

over HG&sw

Geregistreerd In de Schilden van je Innerlijke Familie

En wat nu als jij of je kind hoogsensitiviteit herkent bij jezelf (of je kind), maar met dat tikkeltje méér? Sterke wil, razend enthousiast, vol plannetjes en ideetjes, amper bij te houden, … tot er een nee komt, of een nu niet? Of tot het ‘saai’ wordt?

 

Om dit HG&SW (hooggevoelig & strong willed)-mechanisme duidelijk te maken, gebruik ik de schildencoachmethode. Deze methode geeft op een beeldende manier inzicht in wat er nu precies gebeurt bij jou (en/of je kind) en reikt mogelijkheden aan om dit op te vangen.

De kostprijs van een sessie voor ouders (duur: 1u) bedraagt EUR 65

HG&SW specialist
Geregistreerd In de Schilden van je Innerlijke Familie
HG&SW specialist